Σχετικά με το WordCamp Larissa

Περίπου το 43% των sites που διαβάζεις καθημερινά, έχουν δημιουργηθεί με βάση το ανοικτό λογισμικό του WordPress. Το WordPress είναι μία πλατφόρμα της οποίας η χρήση αυξάνεται διαρκώς, ειδικά στην Ελλάδα.

Ένα WordCamp, όπως αυτό της Λάρισας, είναι ένα συνέδριο που αφορά το WordPress, αλλά και τις τεχνολογίες και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με το διαδίκτυο γενικότερα. Συνήθως ένα WordCamp έχει ευρεία θεματολογία και καλύπτονται διάφορα θέματα όπως startups, e-commerce, δημιουργία και δημοσίευση περιεχομένου, web development, marketing, desing και πολλά άλλα.

Σε παγκόσμια βάση, τα WordCamps υποστηρίζονται από το WordPress Foundation – το επίσημο και κοινωφελές ιδρύμα που έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της ανοικτότητας του WordPress – κάτι που σημαίνει πως το συνέδριο είναι εγκεκριμένο και αναγνωρισμένο από το Foundation.

Ποιους αφορά το WordCamp

Ένα WordCamp αφορά όλους όσους ασχολούνται με το WordPress και όχι μόνο, σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις βαθμίδες γνώσης. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε χρήστη του internet που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις εξελίξεις γύρω από το WordPress, χωρίς κανέναν περιορισμό. Από επαγγελματίες προγραμματιστές και σχεδιαστές, έως επιχειρηματίες, bloggers και φοιτητές, όλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από κορυφαίους ομιλητές, να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα εργαστήρια και να δικτυωθούν με ανθρώπους από την τοπική και την ευρύτερη κοινότητα.

Τα WordCamps ακολουθούν τον επίσημο Κώδικα Συμπεριφοράς του WordPress και υιοθετούν τα πρότυπα ποικιλομορφίας και τις απαιτήσεις προσβασιμότητας για όλα τα μέλη και τους επισκέπτες.

Ποιoς το διοργανώνει

Το WordCamp Larissa 2024, διοργανώνεται από εθελοντές, μέλη του WordPress Greek Community. Συγκεκριμένα, η οργανωτική ομάδα απαρτίζεται από μέλη της κοινότητας τα οποία μοιράστηκαν τις αρμοδιότητες και δουλεύουν για την υλοποίηση του συνεδρίου.

Πώς χρηματοδοτείται

Όπως είπαμε και παραπάνω, το WordPress Foundation είναι ο πολύτιμος συνεργάτης και υποστηρικτής της προσπάθειάς μας. Έτσι, το WordCamp Larissa, χρηματοδοτείται σε ένα μεγάλο μέρος από τους επίσημους χορηγούς και υποστηρικτές του Foundation, έχοντας ωστόσο τη δυνατότητα να αναζητήσει και εγχώριες χρηματικές χορηγίες ή προσφορές υπηρεσιών από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτό, έχουν δημιουργηθεί αυτά τα πακέτα χορηγιών, από τα οποία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να διαλέξει με ποιο θέλει να στηρίξει το συνέδριο. Τα πακέτα αυτά είναι ανταποδοτικά και μπορούν να φέρουν ένα χορηγό ένα βήμα πιο κοντά στο κοινό του WordPress.

Τέλος, ένα WordCamp χρηματοδοτείται από τα εισιτήριά του, δηλαδή από όλους τους συμμετέχοντες, που με αυτό τον τρόπο συνεισφέρουν να γίνει αυτό το συνέδριο πραγματικότητα.

Πώς μπορώ να το παρακολουθήσω

Μπορείτε να συμμετάσχετε στο συνέδριο εφόσον προμηθευτείτε το εισιτήριο σας. Το εισιτήριο παρακολούθησης του συνεδρίου, καλύπτει την συμμετοχή σας και για τις δύο μέρες ενώ συμπεριλαμβάνει μεσημεριανό γεύμα, snacks, νερό και καφέ καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι συμβολικό.