Χώρος διεξαγωγής

[english version]

Το WordCamp Larissa 2024, θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο καινοτομίας JOIST, ένα χώρο που ενισχύει τη μεταφορά γνώσης, την καινοτομία και την ανάπτυξη.

Το πάρκο καινοτομίας JOIST, είναι ένας χώρος 1.800τ.μ. που αποτελεί ένα υποδειγματικό μοντέλο βιοκλιματικού σχεδιασμού και επαναχρησιμοποίησης βιομηχανικού κτηρίου. Στην ανακατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν υλικά που προέρχονται από ανακύκλωση, φιλικά προς το περιβάλλον. Επαναχρησιμοποιήθηκαν σε αυτό και υλικά, μηχανήματα και κατασκευές που προήλθαν από την προηγούμενη ζωή του κτηρίου (βιοτεχνικό κτήριο παραγωγής αλουμινίου), με απώτερο σκοπό να μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα της νέας κατασκευής αλλά και να αναδειχθεί η βιομηχανική κληρονομιά της Λάρισας.

Το Πάρκο Καινοτομίας ανταποκρίνεται σε υψηλές απαιτήσεις προσβασιμότητας καθώς είναι καθ’ όλα προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία, παρέχει υπερυψηλές ταχύτητες Internet και καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών του από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (εγκατάσταση φωτοβολταϊκών). Ο περιβάλλων χώρος του κτηρίου σχεδιάστηκε με σκοπό να δημιουργήθει μία ανοιχτή κοινωνική εστία πρασίνου κλίμακας γειτονιάς, η οποία προωθεί την κοινωνική αναμόχλευση.

Πρόσβαση

Το πάρκο καινοτομίας JOIST βρίσκεται στην διεύθυνση Βαλτετσίου & Τριπόλεως, 41336, Λάρισα

Προβολή διεύθυνσης σε χάρτη

Αυτοκίνητο, δίκυκλο ή ποδήλατο

Η  βασική είσοδος του κτηρίου είναι από τον παράδρομο της Λεωφόρου Καραμανλή, ακολουθώντας τις σχετικές πινακίδες.

Συγκεκριμένα, από τη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή θα κατευθυνθείτε προς τον κυκλικό κόμβο και θα πάρετε την έξοδο με κατεύθυνση στην οδό Τριπόλεως. Έπειτα, κατευθυνθείτε αριστερά στον δρόμο που είναι παράπλευρος της λεωφόρου Καραμανλή.

Στον προαύλιο χώρο του Πάρκου Καινοτομίας JOIST υπάρχουν θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, όπου μπορείτε να κλειδώσετε το ποδήλατό σας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Λεωφορείο

ΓΡΑΜΜΗ 2:

Κεντρική Πλατεία προς Τέρμα Βόλου (Στάση S/M LIDL από Κεντρική Πλατεία, S/M LIDL από Τέρμα Βόλου)

Κεντρική Πλατεία προς Μελισσοχώρι (Στάση S/M LIDL από Κεντρική Πλατεία, S/M LIDL από Μελισσοχώρι)

Κεντρική Πλατεία προς Περιφερειακό Σταθμό Υπεραστικών ΚΤΕΛ ( Στάση S/M LIDL, Στάση S/M LIDL από Περιφερειακό Σταθμό Υπεραστικών ΚΤΕΛ)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των διαδρομών του αστικού λεωφορείου.

Τρένο

Φτάνοντας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας, κατευθυνθείτε στην οδό Παλαιολόγου και στη συνέχεια στην οδό Σαπφούς. Έπειτα θα στρίψετε δεξιά στην οδό Βόλου και θα κατευθυνθείτε προς την οδό Τριπόλεως.